آموزش

سرطان پوست: علائم، نحوه تشخیص، درمان، عوارض و لیزر موهای زائد

skin cancer

در این مطلب قصد داریم درباره سرطان پوست و هر آنچه که باید بدانید، صحبت کنیم. تحقیقات نشان می‌دهد تقریبا از هر پنج نفر، یک نفر در طول زندگی خود به سرطان پوست مبتلا می‌شود. این سرطان نیز مانند بقیه بیماری‌ها قابل درمان است که در ادامه راه‌های درمانی را شرح خواهیم داد. هر فرد می‌بایست در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانه پوست خود را بررسی کند و در طول یک سال یک مرتبه به متخصص پوست مراجعه کند. راه‌های تشخیص و عوارض این بیماری بیان شده است و در انتهای شما می‌توانید دریابید بیزر موهای زائد می‌تواند سبب سرطان پوست شود یا خیر. لطفا تا انتهای همراه ما باشید.

 

سرطان پوست چیست؟

سرطان پوست با رشد غیرطبیعی سلول‌های پوست مرتبط است. به طور کلی در مناطقی از پوست ایجاد می‌شود که در معرض نور خورشید هستند. همچنین می‌تواند در مکان‌هایی نیز ایجاد شود که به طور معمول در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند. به طور کلی سرطان پوست شامل دو دسته اصلی می‌شود که سلول‌ها را درگیر می‌کنند:

 

کارسینوم کراتینوسیت

دسته اول سرطان‌های پوست سلول پایه و سنگفرشی هستند. اینها شایع‌ترین نوع سرطان پوست به حساب می‌آیند. آن‌ها به احتمال زیاد در مناطقی از بدن شما که بیشترین نور خورشید را دریافت می‌کنند، مانند سر و گردن ایجاد می‌شوند. آن‌ها نسبت به سایر اشکال سرطان پوست کمتر احتمال دارد گسترش پیدا کنند و زندگی را تهدید کنند. اما در صورت‌عدم درمان، می‌توانند رشد کرده و به سایر قسمت‌های بدن شما سرایت کنند.

 

ملانوما

دسته دوم سرطان پوست ملانوم است. این نوع سرطان از سلول‌هایی ایجاد می‌شود که به پوست شما رنگ می‌دهند. این سلول‌ها به عنوان ملانوسیت شناخته می‌شوند. خال‌های خوش خیم ایجاد شده توسط ملانوسیت‌ها می‌توانند سرطانی شوند. آن‌ها می‌توانند در هر نقطه از بدن شما رشد کنند. در مردان، این خال‌ها بیشتر در قفسه سینه و پشت ایجاد می‌شوند. در زنان، این خال‌ها بیشتر روی پاها ایجاد می‌شوند.

اکثر ملانوم‌ها در صورتی که به موقع شناسایی و بررسی شوند، قابل درمان هستند. اگر درمان نشوند، می‌توانند به سایر قسمت‌های بدن شما سرایت کنند و درمان آن سخت‌تر شود. احتمال انتشار ملانوم بیشتر از سرطان‌های پوستی سلول‌های پایه و سنگفرشی است.

 

عکس هایی از سرطان پوست

عکس هایی از سرطان پوستخال‌ها و ضایعات پوستی که می‌توانند سرطانی باشند اغلب شبیه لکه‌هایی هستند که اصلا سرطانی نیستند. از این تصاویر سرطان پوست به عنوان راهنمایی برای مقایسه هر نقطه روی بدن خود استفاده کنید، اما برای تشخیص مناسب به متخصص پوست مراجعه کنید.

 

انواع سرطان پوست

همانطور که اشاره کردیم، دو نوع اصلی توده پوست کراتینوسیت و ملانوم وجود دارد. با این حال، چندین ضایعات پوستی دیگر بخشی از سرطان پوست در نظر گرفته می‌شوند. همه اینها سرطان پوست نیستند، اما می‌توانند سرطانی شوند.

کراتوز اکتینیک: این لکه‌های قرمز یا صورتی پوست سرطانی نیستند، اما نوعی پیش سرطان محسوب می‌شوند. در صورت‌عدم درمان، این توده‌های پوستی ممکن است به کارسینوم سلول سنگفرشی تبدیل شوند.

کارسینوم سلول بازال: شایع‌ترین شکل سرطان پوست، کارسینوم سلول بازال ۹۰ درصد از کل موارد سرطان پوست را تشکیل می‌دهد. این توده‌ها آهسته رشد می‌کنند و اغلب روی سر یا گردن ظاهر می‌شوند.

کارسینوم سلول سنگفرشی: این نوع سرطان پوست در لایه‌های بیرونی پوست شما ایجاد می‌شود و معمولا تهاجمی‌تر از کارسینوم سلول بازال است. ممکن است به صورت ضایعات قرمز و پوسته پوسته روی پوست شما ظاهر شود.

ملانوما: این نوع سرطان پوست کمتر شایع است، اما خطرناک‌ترین نوع سرطان پوست است. در واقع، ملانوما تنها یک درصد منبع مورد اعتماد سرطان‌های پوست را تشکیل می‌دهد، اما هرساله باعث اکثر مرگ و میرهای مرتبط با سرطان پوست می‌شود. ملانوم در ملانوسیت‌ها، سلول‌های پوستی که رنگدانه ایجاد می‌کنند، تشکیل می‌شود.

 

علائم سرطان پوست شامل چه مواردی می شود؟

سرطان‌های پوست همه یکسان نیستند و ممکن است علائم زیادی ایجاد نکنند. با این حال، تغییرات غیرعادی در پوست شما می‌تواند یک علامت هشدار برای انواع مختلف سرطان باشد. هوشیاری برای تغییرات پوست ممکن است به شما کمک کند زودتر تشخیص دهید. مراقب علائم باشید، از جمله:

  • ضایعات پوستی: خال جدید، رشد غیرمعمول، برآمدگی، زخم، لکه پوسته پوسته یا لکه تیره ایجاد می‌شود و از بین نمی‌رود.
  • عدم تقارن: دو نیمه ضایعه یا خال یکسان نیستند.
  • حاشیه: ضایعات دارای لبه‌های ناهموار و ناهموار هستند.
  • رنگ: لکه دارای رنگ غیرعادی است، مانند سفید، صورتی، سیاه، آبی یا قرمز.
  • قطر: لکه بزرگتر از یک چهارم اینچ یا به اندازه یک پاک کن مداد است.
  • در حال تکامل: شما می‌توانید تشخیص دهید که خال در حال تغییر اندازه، رنگ یا شکل است.

 

علت سرطان پوست چیست؟

هر دو نوع سرطان پوست زمانی رخ می‌دهد که جهش در DNA سلول‌های پوست شما ایجاد می‌شود. این جهش‌ها باعث رشد غیرقابل کنترل سلول‌های پوست و تشکیل توده‌ای از سلول‌های سرطانی می‌شود. سرطان پوست سلول بازال در اثر پرتوهای فرابنفش (UV) خورشید ایجاد می‌شود. اشعه ماوراء بنفش می‌تواند به DNA داخل سلول‌های پوست شما آسیب برساند و باعث رشد غیرعادی سلول شود. سرطان پوست سلول سنگفرشی نیز در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد می‌شود.

سرطان پوست سلول سنگفرشی نیز می‌تواند پس از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی سرطان‌زا ایجاد شود. این موضوع می‌تواند در یک زخم سوختگی ایجاد شود و همچنین ممکن است توسط برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد شود.

علت ملانوم نامشخص است. بیشتر خال‌ها به ملانوم تبدیل نمی‌شوند و محققان مطمئن نیستند که چرا برخی از آن‌ها تبدیل به ملانوم می‌شوند. ملانوم مانند سرطان‌های سلول‌های پایه و سنگفرشی پوست می‌تواند توسط اشعه ماوراء بنفش ایجاد شود. اما ملانوم می‌تواند در قسمت‌هایی از بدن شما ایجاد شود که معمولا در معرض نور خورشید نیستند.

 

سرطان پوست را چگونه درمان کنیم؟

سرطان پوست را چگونه درمان کنیم؟برنامه درمانی توصیه شده شما به عوامل مختلفی مانند اندازه، محل، نوع و مرحله سرطان پوست شما بستگی دارد. پس از در نظر گرفتن این عوامل، تیم پزشکی شما ممکن است یک یا چند درمان زیر را توصیه کند:

  • کرایوتراپی: محل مورد نظر با استفاده از نیتروژن مایع منجمد می‌شود و بافت با ذوب شدن از بین می‌رود.
  • جراحی برداشتن: محل مورد نظر و برخی از پوست سالم اطراف آن بریده می‌شود.
  • جراحی Mohs: محل مورد نظر لایه به لایه برداشته می‌شود و هر لایه زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود تا جایی که سلول‌های غیر طبیعی قابل مشاهده نباشد.
  • کورتاژ و الکترودسیکا: یک تیغه قاشقی شکل دراز برای خراش دادن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود و سلول‌های سرطانی باقی مانده با استفاده از سوزن الکتریکی سوزانده می‌شوند.
  • شیمی درمانی: داروها به صورت خوراکی مصرف می‌شوند، به صورت موضعی استفاده می‌شوند یا با یک سوزن یا خط IV تزریق می‌شوند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.
  • فتودینامیک تراپی: از نور لیزر و داروها برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
  • تابش: پرتوهای انرژی پرقدرت برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
  • درمان بیولوژیکی: درمان‌های بیولوژیکی برای تحریک سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
  • ایمونوتراپی: یک کرم روی پوست شما اعمال می‌شود تا سیستم ایمنی بدن شما را تحریک کند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

 

قلک خیریه مهرسهلا پیام آور محبت شماست…

 

تشخیص سرطان پوست چیست؟

اگر لکه‌ها یا زائده‌های مشکوکی روی پوست خود احساس کردید، یا متوجه تغییراتی در لکه‌ها یا زائده‌های موجود شدید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. پزشک شما پوست شما را معاینه می‌کند یا شما را برای تشخیص به متخصص ارجاع می‌دهد. پزشک یا متخصص شما احتمالا شکل، اندازه، رنگ و بافت ناحیه مشکوک روی پوست شما را بررسی خواهد کرد. آن‌ها همچنین پوسته پوسته شدن، خونریزی یا لکه‌های خشک را بررسی می‌کنند. اگر پزشک شما مشکوک باشد که ممکن است سرطانی باشد، ممکن است بیوپسی انجام دهد.

در طی این روش ایمن و ساده، آن‌ها ناحیه مشکوک یا بخشی از آن را برای آزمایش به آزمایشگاه می‌برند. این موضوع می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا بفهمند که آیا سرطان پوست دارید یا خیر. اگر سرطان پوست در شما تشخیص داده شد، ممکن است نیاز به آزمایش‌های بیشتری داشته باشید تا بفهمید تا چه حد پیشرفت کرده است. برنامه درمانی توصیه شده شما به نوع و مرحله سرطان پوست و همچنین عوامل دیگر بستگی دارد.

 

غربالگری سرطان پوست چیست؟

غربالگری سرطان پوست که توسط متخصص پوست شما انجام می‌شود یک روش سریع و آسان است. از شما خواسته می‌شود که لباس‌هایتان را درآورید و یک روپوش کاغذی نازک بپوشید. هنگامی که پزشک شما وارد اتاق می‌شود، هر اینچ از پوست شما را معاینه می‌کند و هرگونه خال یا لکه غیرعادی را مشاهده می‌کند. اگر چیزی مشکوک ببینند، در این مرحله مراحل بعدی را با شما در میان خواهند گذاشت.

تشخیص زودهنگام بهترین راه برای اطمینان از درمان موفقیت‌آمیز سرطان پوست قبل از پیشرفت بیشتر است. بر خلاف سایر اندام ها، پوست شما همیشه در معرض دید شماست. این بدان معناست که شما می‌توانید به طور فعال مراقب علائم تغییرات، لکه‌های غیر معمول یا بدتر شدن علائم باشید.

شما می‌توانید یک رژیم خودآزمایی را دنبال کنید که به شما کمک می‌کند تمام قسمت‌های بدن خود را بررسی کنید، حتی قسمت‌هایی که در معرض نور خورشید نیستند. ملانوما به ویژه در مناطقی که معمولا در معرض نور خورشید نیستند، مستعد ایجاد می‌شود. بنابراین مهم است که مکان‌هایی مانند سر و گردن و همچنین بین انگشتان پا و کشاله ران را بررسی کنید.

 

با مراحل سرطان پوست بیشتر اشنا شوید

برای تعیین مرحله یا شدت سرطان پوست، پزشک میزان بزرگی تومور، گسترش آن به غدد لنفاوی را بررسی می‌کند و اینکه آیا به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته است. سرطان‌های پوست برای اهداف مرحله‌بندی به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: سرطان پوست غیرملانوما و ملانوما. سرطان‌های پوست غیرملانومایی شامل سرطان‌های سلول بازال و سلول سنگفرشی هستند.

  • مرحله صفر: سلول‌های غیر طبیعی فراتر از بیرونی‌ترین لایه پوست یعنی اپیدرم گسترش نیافته‌اند.
  • مرحله اول: سرطان ممکن است به لایه بعدی پوست یعنی درم گسترش یافته باشد، اما بیشتر از دو سانتی متر نیست.
  • مرحله دوم: تومور بزرگتر از دو سانتی متر است، اما به مکان ها یا غدد لنفاوی مجاور گسترش نیافته است.
  • مرحله سوم: سرطان از تومور اولیه به بافت یا استخوان مجاور گسترش یافته و بزرگتر از سه سانتی متر است.
  • مرحله چهارم: سرطان فراتر از محل تومور اولیه به غدد لنفاوی و استخوان یا بافت گسترش یافته است. تومور نیز بزرگتر از سه سانتی متر است.

مراحل ملانوم عبارت‌اند از:

  • مرحله صفر: این نوع غیرتهاجمی سرطان پوست به زیر اپیدرم نفوذ نکرده است.
  • مرحله اول: سرطان ممکن است به لایه دوم پوست، درم گسترش یافته باشد، اما کوچک باقی می‌ماند.
  • مرحله دوم: سرطان فراتر از محل تومور اصلی گسترش نیافته است، اما بزرگتر و ضخیم‌تر است و ممکن است نشانه یا علائم دیگری داشته باشد. این‌ها شامل پوسته پوسته شدن، خونریزی یا پوسته پوسته شدن است.
  • مرحله سوم: سرطان به غدد لنفاوی شما یا پوست یا بافت مجاور گسترش یافته یا متاستاز داده است.
  • مرحله چهارم: پیشرفته‌ترین مرحله ملانوم. مرحله IV نشانه‌ای از گسترش سرطان به خارج از تومور اولیه است و در غدد لنفاوی، اندام‌ها یا بافت دور از محل اصلی خود را نشان می‌دهد.

هنگامی که سرطان پس از درمان عود می‌کند، به آن سرطان پوست عود کننده می‌گویند. هر فردی که به سرطان پوست مبتلا شده و تحت درمان قرار گرفته باشد، در معرض خطر عود سرطان است. این امر مراقبت‌های بعدی و خودآزمایی را مهم‌تر می‌کند.

 

پیشگیری از سرطان پوست

پیشگیری از سرطان پوستبرای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست، از قرار دادن پوست در معرض نور خورشید و سایر منابع اشعه ماوراء بنفش برای مدت طولانی خودداری کنید. مثلا:

  • از تخت‌های برنزه کننده و لامپ‌های آفتابی خودداری کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید در زمانی که خورشید شدیدترین حالت خود است، از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر، در داخل خانه یا در سایه در آن زمان‌ها بمانید، خودداری کنید.
  • حداقل ۳۰ دقیقه قبل از رفتن به بیرون از منزل، کرم ضد آفتاب و بالم لب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) ۳۰ یا بالاتر را روی هر پوستی که در معرض آفتاب قرار دارد استفاده کنید و مرتبا دوباره استفاده کنید.
  • وقتی در ساعات روشنایی روز بیرون هستید، از کلاه لبه پهن و پارچه های خشک، تیره و محکم بافته شده استفاده کنید.
  • از عینک آفتابی استفاده کنید که ۱۰۰ درصد از UVB و UVA محافظت می‌کند.

همچنین مهم است که به طور منظم پوست خود را برای تغییراتی مانند رشد یا لکه‌های جدید بررسی کنید. در صورت مشاهده موارد مشکوک به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به سرطان پوست مبتلا می‌شوید، شناسایی و درمان زودهنگام آن می‌تواند به بهبود دیدگاه بلندمدت شما کمک کند.

 

سرطان پوست غیرملانوما چیست؟

سرطان پوست غیرملانومایی به سرطان‌های پوستی اطلاق می‌شود که ملانوم نیستند. این نوع سرطان پوست شامل:

  • آنژیوسارکوم
  • کارسینوم سلول بازال
  • لنفوم سلول B جلدی
  • لنفوم سلول T پوستی
  • درماتوفیبروسارکوم پروتوبرانس
  • کارسینوم سلول مرکل
  • کارسینوم سباسه
  • سرطان سلول سنگفرشی

در حالی که این سرطان‌ها می‌توانند رشد کنند و فراتر از محل اصلی تومور گسترش یابند، به اندازه ملانوم کشنده نیستند. ملانوما تنها ۱ درصد از سرطان‌های پوست تشخیص داده شده در آمریکا را تشکیل می‌دهد، اما بیشترین مرگ و میرهای مرتبط با سرطان پوست را به خود اختصاص می‌دهد.

 

آمار سرطان پوست چه اطلاعاتی را به ما می دهد؟

سرطان پوست شایع‌ترین سرطانی است که امروزه در آمریکا تشخیص داده می‌شود. سالانه بیش از ۵ میلیون نفر با این نوع سرطان تشخیص داده می‌شوند. با این حال، تعداد دقیق موارد سرطان پوست مشخص نیست. سالانه بسیاری از افراد مبتلا به سرطان سلول بازال یا سلول سنگفرشی تشخیص داده می‌شوند، اما پزشکان ملزم به گزارش این سرطان‌ها به مراکز ثبت سرطان نیستند.

کارسینوم سلول بازال شایع‌ترین شکل سرطان پوست است. هر سال بیش از ۴.۳ میلیون مورد از این نوع سرطان پوست غیرملانومایی تشخیص داده می‌شود. ۱ میلیون نفر دیگر با منبع مورد اعتماد به سرطان سلول سنگفرشی تشخیص داده می‌شوند. ملانوم تهاجمی تنها ۱ درصد همه موارد سرطان پوست را تشکیل می‌دهد، اما این کشنده‌ترین نوع سرطان پوست است. بیش از ۲ درصد مردان و زنان در دوره‌ای از زندگی خود به ملانوم مبتلا می‌شوند.

هر سال، پزشکان بیش از ۹۱۰۰۰ مورد جدید ملانوم را تشخیص می‌دهند. بیش از ۹۰۰۰ نفر از افراد مبتلا به ملانوما در نتیجه سرطان پوست خود می‌میرند. در سال ۲۰۱۸، انجمن سرطان آمریکا تخمین می‌زند که ۹۰۰۰ کالیفرنیایی به ملانوم مبتلا خواهند شد که بیشتر از هر ایالتی است. ملانوما بیشتر در سفیدپوستان غیر اسپانیایی تشخیص داده می‌شود.

زنان بیشتر از مردان در طول زندگی خود به ملانوم مبتلا می‌شوند. با این حال، در سن ۶۵ سالگی، مردان با دوبرابر نسبت به زنان مبتلا به ملانوم تشخیص داده می‌شوند. در ۸۰ سالگی، مردان سه برابر بیشتر از زنان به ملانوم مبتلا می‌شوند.

اگر افراد از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کنند، می‌توان از ۹۰ درصد منبع مطمئن سرطان‌های پوست غیرملانومایی جلوگیری کرد. این بدان معناست که اگر افراد از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنند و از دستگاه‌های برنزه کننده و منابع نور مصنوعی UV اجتناب کنند، می‌توان از بیش از ۵ میلیون مورد سرطان پوست جلوگیری کرد.

 

عوامل خطر سرطان پوست چه هستند؟

برخی عوامل خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، اگر شما:

  • سابقه خانوادگی سرطان پوست دارید.
  • در معرض مواد خاصی مانند ترکیبات آرسنیک، رادیوم، زمین یا کرئوزوت قرار دارید.
  • در معرض تشعشعات قرار می‌گیرید، برای مثال در طول درمان‌های خاصی برای آکنه یا اگزما.
  • قرار گرفتن بیش از حد یا محافظت نشده در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید، لامپ‌های برنزه کننده، غرفه‌های برنزه کننده یا سایر منابع.
  • زندگی یا تعطیلات در آب و هوای آفتابی، گرم یا مرتفع.
  • اغلب در فضای باز کار کنید.
  • سابقه آفتاب سوختگی شدید دارید.
  • خال‌های متعدد، بزرگ یا نامنظم دارید.
  • پوستی رنگ پریده یا کک و مک داشته باشید.
  • پوستی داشته باشید که به راحتی آفتاب سوخته شود یا برنزه نشود.
  • موهای بلوند یا قرمز طبیعی داشته باشید.
  • چشم آبی یا سبز داشته باشید.
  • رشد پوستی پیش سرطانی دارند.
  • سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به عنوان مثال از HIV.
  • پیوند عضو داشته‌اید و از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنید.

 

سرطان پوست چه عوارضی به همراه دارد؟

عوارض بالقوه سرطان پوست عبارت‌اند از:

  • عود، جایی که سرطان شما عود می‌کند.
  • عود موضعی که در آن سلول‌های سرطانی به بافت‌های اطراف گسترش می‌یابند.
  • متاستاز، جایی که سلول‌های سرطانی به عضلات، اعصاب یا سایر اندام‌های بدن شما گسترش می‌یابند.

اگر سرطان پوست دارید، در معرض خطر ابتلای مجدد به آن در مکان دیگری هستید. اگر سرطان پوست شما عود کند، گزینه‌های درمانی شما به نوع، محل و اندازه سرطان و سلامت و سابقه قبلی درمان سرطان پوست بستگی دارد.

 

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث سرطان شود؟به طور کلی بی‌خطر است. اگر از روش‌های سنتی رفع موهای زائد مانند اصلاح خسته شده‌اید، ممکن است به لیزر موهای زائد علاقه‌مند باشید. درمان‌های لیزری مو که توسط متخصص پوست یا سایر متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده ارائه می‌شوند، با جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول‌ها عمل می‌کنند. برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد بی‌خطر است. همچنین این روش با عوارض جانبی طولانی مدت مرتبط نیست.

با این حال، بحث در مورد عوارض جانبی لیزر موهای زائد زیاد است. اگرچه عوارض جانبی موقت و جزئی ممکن است بعد از عمل رخ دهد، سایر عوارض نادر هستند. فراتر از آن، هرگونه ادعایی در مورد با سلامت طولانی مدت شما بی‌اساس است. در ادامه مواردی بیان شده است که شما باید بدانید.

 

عوارض جانبی جزئی شایع است؟

لیزر موهای زائد با استفاده از لیزرهای کوچک و با حرارت بالا عمل می‌کند. لیزر ممکن است بلافاصله پس از عمل عوارض جانبی موقتی ایجاد کند. تحریک پوست و تغییرات رنگدانه شایع‌ترین عوارض جانبی هستند.

 

قرمزی و تحریک

حذف موهای زائد از طریق لیزر می‌تواند باعث تحریک موقت شود. همچنین ممکن است متوجه قرمزی و تورم خفیف در ناحیه تحت درمان شوید. با این حال، این اثرات جزئی هستند. آن‌ها اغلب همان اثراتی هستند که ممکن است بعد از سایر انواع حذف مو، مانند اپیلاسیون، متوجه شوید. متخصص پوست ممکن است قبل از عمل از بی‌حسی موضعی استفاده کند تا این اثرات را به حداقل برساند.

سوزش کلی باید ظرف چند ساعت پس از عمل از بین برود. سعی کنید از کیسه‌های یخ برای کمک به کاهش تورم و هر گونه درد استفاده کنید. اگر علائمی فراتر از تحریک جزئی را تجربه کردید یا اگر عوارض جانبی بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

 

رنگدانه تغییر می کند

پس از لیزر درمانی، ممکن است متوجه پوست کمی تیره یا روشن‌تر شوید. اگر پوست روشنی دارید، به احتمال زیاد لکه‌های تیره‌تری در لیزر موهای زائد خواهید داشت. عکس این موضوع در مورد افرادی که پوست تیره دارند و ممکن است لکه‌های روشن‌تری از این عمل داشته باشند صادق است. با این حال، مانند تحریک پوست، این تغییرات موقتی هستند و معمولا دلیلی برای نگرانی نیستند.

 

لیزر موهای زائد عوارض جانبی شدید به همراه دارد؟

به ندرت، لیزر موهای زائد می‌تواند منجر به عوارض جانبی شدیدتری شود. اگر از کیت‌های لیزر خانگی استفاده می‌کنید یا اگر به دنبال درمان از ارائه دهنده‌ای باشید که آموزش ندیده و گواهی نامه ندارد، خطر شما افزایش می‌یابد.

عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارت‌اند از:

  • رشد بیش از حد مو در ناحیه درمان: گاهی اوقات این اثر با ریزش مو بعد از عمل اشتباه گرفته می‌شود.
  • تغییرات در بافت کلی پوست: اگر اخیرا برنزه کرده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.
  • جای زخم: این موضوع در افرادی که تمایل به زخم شدن آسان دارند بیشتر دیده می‌شود.
  • تاول و پوسته پوسته شدن پوست: این اثرات ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب خیلی زود پس از عمل ایجاد شود.

 

آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث سرطان شود؟

این یک افسانه است که لیزر موهای زائد می‌تواند باعث سرطان شود. در واقع، با توجه به تحقیقات بنیاد مراقبت از پوست، این روش گاهی اوقات برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش سرطانی استفاده می‌شود.

لیزرهای مختلفی برای درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید و چین و چروک استفاده می‌شود. لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد یا سایر روش‌های پوستی دارای حداقل تابش هستند. به علاوه، حداقل مقدار آن فقط روی سطح پوست اعمال می‌شود. بنابراین، آن‌ها خطر ابتلا به سرطان را ندارند.

 

سخن پایانی

به طور کلی، لیزر موهای زائد برای اکثر افراد ایمن و موثر است. به عنوان یک اقدام احتیاطی، نباید این عمل را در نزدیکی چشم یا در دوران بارداری انجام دهید. در صورت بروز علائم نادر پس از لیزر موهای زائد به پزشک مراجعه کنید. همچنین، باید بدانید که این روش حذف دائمی را تضمین نمی‌کند. ممکن است نیاز به درمان‌های بعدی داشته باشید.

در پایان این مطلب باید اشاره کنیم موسسه خیریه مهرسهیلا قصد دارد با افزایش آگاهی جامعه قدم بردارد تا مردم عزیزمان دریابند سرطان چیست و چه علائمی دارد. از طرف دیگر، به کمک پرداخت آنلاین خیریه شما همواره می‌توانید به کمک و یاری عزیزان مبتلا به سرطان بشتابید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

2 دیدگاه برای مطلب “سرطان پوست: علائم، نحوه تشخیص، درمان، عوارض و لیزر موهای زائد

  1. شماره تماستون برای خرید تلفنی چنده

    1. mahtab گفت:

      درود بر شما در قسمت تماس با ما سایت می تونید تمام راه های ارتباطی اعم از شماره های تماس رو مشاهده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *