آموزش, اخبار

روز جهانی سالمندان

elderly people

مقدمه

سالمندان گروه بسیار ارزشمندی از جامعه می باشند، که روزگار جوانی خود را در خدمت جامعه و اهداف والایی که تاثیر آن در امروز ما نمایان شده سپری کرده اند. امروز باید قدردان آن ها بوده و برای آرامش، رفاه و سلامتی ایشان کوشاتر از قبل باشیم.

تاریخچه روز جهانی سالمندان

در 14 دسامبر 1990،
مجمع عمومی سازمان ملل متحد یا (UNGA) The United Nations General Assembly  اول اکتبر را به عنوان روز جهانی سالمندان یا (IDOP) international day of older person اعلام کرد. پیش از این، طرح اقدام بین‌المللی وین در مورد سالمندی در سال 1982 توسط مجمع جهانی سالمندی به تصویب رسید و در همان سال توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.

اهداف روز جهانی سالمندان سازمان ملل متحد 2023
افزایش حمایت از حقوق بشر نسل های کنونی و آینده شهروندان سالخورده در سراسر جهان با افزایش آگاهی از اعلامیه جهانی حقوق بشر The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) و تعهدات الهام بخش از سوی همه ذینفعان است.
بحث و کسب دانش از مدل های بین نسلی برای دفاع از حقوق بشر در همه جا و تشویق دولت‌ها و نهادهای سازمان ملل به بازنگری در شیوه‌های فعلی خود برای ادغام رویکرد زندگی به حقوق بشر در کارشان و اطمینان از مشارکت فعال همه ذینفعان، از جمله جامعه مدنی، نهادهای ملی حقوق بشر، و خود افراد مسن، برای تقویت همبستگی و مشارکت بین نسلی در تلاش هستند.

نکات بهداشتی برای سالمندان

سالمندان باید غذا، آب، سرپناه، لباس و مراقبت های بهداشتی کافی از طریق تأمین پول، کمک های خانوادگی و اجتماعی و خودیاری داشته باشند. افراد مسن باید بتوانند کار کنند یا به گزینه های درآمدزای جایگزین دسترسی داشته باشند.
سالمندان باید به برنامه های آموزشی و آموزشی مناسب دسترسی داشته باشند. به افراد مسن باید اجازه داده شود در موقعیت هایی زندگی کنند که برای تغییر نیازها و توانایی های آنها هم ایمن و هم انعطاف پذیر باشد.

سالمندان

ویژگی های مختلف افراد مسن ممکن است بر نحوه مراقبت از آنها تأثیر بگذارد.

 

برخی از افراد مسن دارای اختلالات حسی هستند و علائم زوال عقل را نشان می دهند. دیگران در کارهای روزمره به کمک نیاز دارند. شکل مراقبت مورد استفاده تا حد زیادی به نیازهای فرد، هم جسمی و هم روانی بستگی دارد.

 

این راهنما به شما کمک می کند تا برخی از مشکلات رایجی که افراد مسن با آن مواجه هستند را درک کنید. علاوه بر این، در مورد مراقبت موثر از آنها به شما مشاوره ارائه می دهد.

 

ویژگی های مختلف سالمندان و نحوه برخورد با آنها

1. اختلال حسی

 

اغلب، افراد مسن از مشکلات بینایی، شنوایی و چشایی رنج می برند. این می تواند به دلیل فرآیند بیولوژیکی پیری یا بیماری یا آسیب باشد. برای افراد مسن بسیار استاندارد است که مشکلاتی را در تشخیص چهره ها، تشخیص رنگ ها و تجربه درد گزارش کنند. چنین علائمی ممکن است برای اعضای خانواده و دوستان آنها بسیار ناراحت کننده باشد. این علائم به این دلیل است که با افزایش سن، تغییراتی در مغز اتفاق می افتد.

 

2. زوال عقل

 

زوال عقل از دست دادن عملکرد شناختی (یعنی تفکر) است که مشخصه پیری است، به ویژه در افراد مسن 65 سال یا بالاتر. در بیشتر موارد، زوال عقل ناشی از بیماری‌ها (به عنوان مثال، بیماری آلزایمر) است، اما ممکن است به دلایل دیگری مانند آسیب‌های سر، سکته مغزی یا بیماری پارکینسون نیز ایجاد شود. دمانس معمولاً با اختلال قابل توجه در فعالیت های زندگی روزمره و ارتباطات مشخص می شود.

 

3. سکته مغزی

 

اگرچه سکته مغزی به اندازه زوال عقل و اختلال شناختی خفیف استاندارد نیست، اما می تواند تأثیر مخربی بر زندگی یک فرد مسن داشته باشد. انسداد باعث سکته در شریان می شود که باعث می شود مغز اکسیژن دریافت نکند. ممکن است به دلیل لخته شدن خون یا ایسکمی باشد، به این معنی که رگ های خونی تغذیه کننده مغز مسدود شده اند.

 

4. بیماری آلزایمر

 

بیماری آلزایمر (AD) یک بیماری عصبی است که به دلیل از دست دادن حافظه و توانایی یادگیری چیزهای جدید، باعث مشکل در صحبت کردن و تفکر می شود. این شایع ترین شکل زوال عقل است و حدود 8.5 میلیون آمریکایی یا از هر چهار نفر بالای 65 سال یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. بروز AD با افزایش سن افزایش می یابد و افراد مبتلا با افزایش سن به طور فزاینده ای دچار اختلالات ذهنی می شوند.

 

5. اختلالات جسمی

 

افراد مسن ممکن است در صورت سکته مغزی از نظر جسمی ناتوان شوند. آنها نمی توانند به طور مستقل راه بروند یا از بیماری هایی مانند بیماری پارکینسون یا آرتریت رنج ببرند که آنها را قادر به انجام فعالیت های روزمره زندگی خود نمی کند.

 

6. مشکلات ارتباطی

 

مشکلات ارتباطی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از افراد مبتلا به زوال عقل متفاوت از آنچه قبلاً عادت داشتند صحبت می کنند، به طوری که دوستان و خانواده در درک آنها با مشکل مواجه می شوند. برخی دیگر مشکلات شنوایی دارند که برقراری ارتباط با مراقبین یا افرادی که در یک اتاق نیستند را برای آنها غیرممکن می کند. همچنین ممکن است بیمار مبتلا به آفازی باشد و نتواند به درستی کلمات را بسازد زیرا مغز بخشی از قدرت خود را برای کنترل عضلات گفتار از دست داده است.

 

7. مشکلات اجتماعی

 

افراد مسن ممکن است در نتیجه بیماری یا تصادف خود دچار مشکلات اجتماعی شوند. آنها ممکن است منزوی و ترسناک شوند، یا ممکن است در شناخت دوستان و اعضای خانواده شکست بخورند. انزوای اجتماعی ممکن است منجر به تغییراتی در رفتار شود، مانند افزایش خشم یا افسردگی. در نتیجه، تا جایی که ممکن است باید از انزوای اجتماعی جلوگیری کرد تا سالمند بتواند به طور منظم با افراد دیگر تماس داشته باشد.

 

8. درد

 

درد عامل مهمی در زندگی بیشتر افراد مسن است. بسیاری از آنها سابقه درد مزمن یا حوادث مهمی دارند که باعث درد مداوم آنها شده است. برخی از افراد به دلیل خجالتی بودن یا معتقدند که شایسته قدردانی نیستند، درد خود را گزارش نمی کنند. درد همچنین در بیماران مسن تر از افراد جوان تر شایع تر است و احتمالاً علل مختلفی مانند آرتریت و سرطان دارد.

 

9. نیازهای ارتباطی متنوع

 

نیازهای ارتباطی بسته به بیمار متفاوت خواهد بود. برخی از افراد برای بیان افکار و احساسات خود و یا پرسیدن سوال نیاز دارند با دیگران صحبت کنند. دیگران ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا ایده های خود را جمع آوری کنند و اگر قبل از بیان شفاهی خود زمان داده شود، بهتر درک شوند.

اهمیت درک رفتارهای سالمندان

مهم است که به خاطر داشته باشید که هنگام برقراری ارتباط با افراد مسن، طبیعی است که احساس کنید آنها حرف شما را نمی فهمند. ممکن است به خاطر مشکلات حافظه باشد یا به این دلیل که مطمئن نیستند چگونه خود را بیان کنند. در نتیجه، باید به تلاش برای برقراری ارتباط با آنها ادامه دهید و رویکردهای مختلفی مانند استفاده از تصاویر یا حرکات برای انتقال پیام خود را امتحان کنید.

 

چگونه با مشکلات ناشی از سالمندان مقابله کنیم

این مشکلات قابل کنترل هستند اما ممکن است نیاز به توجه بیشتری داشته باشند. بسته به موقعیت، تکنیک‌های مختلفی برای رسیدگی به آنها وجود دارد، مانند استفاده از کمد کنار تخت یا داشتن یک مراقب آموزش‌دیده در اطراف. پرستار تحت آموزش نحوه برخورد با بیمار برای جلوگیری از حوادث یا آسیب قرار گرفت. همچنین حفظ نگرش مثبت ضروری است که به بیمار کمک می کند تا با بیماری خود کنار بیاید.

 

سالمندان جمعیتی هستند که نیاز به توجه بیشتر و بیشتری دارند زیرا هر سال بر تعداد افرادی که پیر می شوند افزوده می شود. بسیاری از مشکلات جسمی و روحی ممکن است در افراد مسن ظاهر شود. به همین ترتیب، ارتباط مؤثر بین بیمار سالمند و مراقب برای مراقبت خوب ضروری است.

منبع: https://www.serenity-senior-care.com/different-characteristics-of-elderly-people

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *