اخبار, پیشگیری

تاثیر رژیم غذایی و ورزش بر سلامت بدن و پیشگیری سرطان

تغذیه و ورزش

رژیم غذایی مناسب و تاثیر ورزش بر سرطان

رژیم غذایی و ورزش

امروزه با سبک زندگی متفاوت و تغذیه نامناسب در اغلب جوامع تعداد افراد چاق رو به فزونی است. مؤسسه ملی بهداشت، چاقی در بزرگسالان بالای 20 سال را به عنوان داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از 30 تعریف می کند.

حفظ یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم راه مهمی برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان است.
در سال 2002، IARC یک رابطه مثبت بین چاقی و بروز چندین سرطان، از جمله سرطان پستان پس از یائسگی و سرطان های روده بزرگ، آندومتر، مری و کلیه را گزارش کرد.

برخی از همبستگی ها نیز در سرطان های کیسه صفرا، تخمدان ها و پانکراس شناسایی شده است.

چاقی

در سال 2002، حدود 41000 مورد سرطان مربوط به چاقی بود. چاقی با مرگ و میر ناشی از سرطان نیز مرتبط است. تخمین زده می شود که چاقی عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان یک نفر و از هر پنج مرگ ناشی از سرطان در زنان است.

چاقی خطر مرگ ناشی از سرطان های مری، روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا، لوزالمعده و کلیه را علاوه بر لنفوم غیر هوچکین و مولتیپل میلوما افزایش می دهد.

زنان چاق بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان سینه، آندومتر، دهانه رحم و تخمدان قرار دارند و مردان چاق در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات و معده هستند.

دلایل متعددی باعث افزایش شدید شیوع چاقی در ایالات متحده طی چند دهه گذشته شده است. به طور کلی، آمریکایی ها غذاهایی می خورند که کالری، چربی و قند بیشتری دارند.

این غذاها اغلب ارزان‌تر هستند و با شدت بیشتری نسبت به غذاهای سالم‌تر به بازار عرضه می‌شوند و در بخش‌های زیادی توسط رستوران‌ها و فست‌فودهای زنجیره‌ای سرو می‌شوند.

رژیم غذایی مناسب و سرطان

در سال 2003، IARC تحقیقاتی را منتشر کرد که اثرات کاهش سرطان ناشی از خوردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات را نشان می داد.

مطالعات نشان داده است که مصرف منظم سبزیجات علاوه بر سرطان های مری، معده، ریه، کلیه و تخمدان، خطر ابتلا به سرطان های دهان، حلق و حنجره را کاهش می دهد. علاوه بر این، خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و مثانه با مصرف منظم میوه ها کاهش می یابد.

با این حال، گزارش های اخیر نشان می دهد که تنها 23.5 درصد از آمریکایی ها روزانه پنج وعده توصیه شده میوه و سبزیجات را مصرف می کنند. در حالی که نرخ چاقی در ایالات متحده در حال افزایش است، سطح فعالیت بدنی همچنان رو به کاهش است و بیشتر به اپیدمی چاقی کمک می کند.

فعالیت بدنی

با این حال، از آنجایی که چاقی با افزایش بروز سرطان و مرگ و میر مرتبط است، فعالیت بدنی با کاهش خطر سرطان سینه، روده بزرگ، آندومتر، ریه و پروستات مرتبط است. متأسفانه بیش از نیمی از آمریکایی ها فعالیت بدنی منظمی ندارند.

CDC توصیه می کند که حداقل 30 دقیقه در پنج روز یا بیشتر در هفته فعالیت بدنی متوسط داشته باشید یا سه روز یا بیشتر در هفته فعالیت شدید را برای حداقل 20 دقیقه انجام دهید.

ACS همچنین توصیه هایی را برای رژیم غذایی و ورزش برای ارتقاء فعالیت بدنی و مبارزه با چاقی بیان کرده است.

پیشگیری از شیمی پیشگیری شیمیایی به عنوان استفاده از عوامل طبیعی، مصنوعی یا بیولوژیک برای معکوس کردن، سرکوب یا جلوگیری از پیشرفت سرطان تعریف می شود.

هدف اصلی پیشگیری از شیمی درمانی، مهار یا تمایز رشد سلولی یا القای آپوپتوز سلولی است.

عوامل مختلفی در حال مطالعه هستند و برخی برای پیشگیری از سرطان پروستات، روده بزرگ و سینه تایید شده اند. تا به امروز، هیچ عامل موثر شیمیایی برای بدخیمی های شایع مانند سرطان ریه یا سرطان پوست تایید نشده است. علاوه بر این، خطرات خاصی با داروهای شیمی درمانی مرتبط است، مانند عوارض جانبی ناخواسته و احتمال ایجاد آسیب بیشتر یا حتی نرخ های بالاتر بدخیمی، که با آلفا توکوفرول، بتا-کاروتن پیشگیری از سرطان و آزمایش اثربخشی بتا-کاروتن و رتینول رخ داده است.

پرستاران حرفه ای سرطان

APN انکولوژی(پرستاران حرفه ای سرطان) نقش مهمی در پیشگیری از شیمی درمانی ایفا می کند، چه از طریق ارزیابی خطر که منجر به شناسایی کاندیدهای بالقوه برای عوامل پیشگیری کننده شیمیایی، ارجاع به کارآزمایی های بالینی مناسب، یا ارجاع به همکاران واجد شرایط برای ارزیابی و مدیریت بیشتر می شود. برخی از APN های سرطان شناسی در زمینه ارزیابی خطر، مشاوره ژنتیک، و پیشگیری از شیمی درمانی فوق تخصصی هستند و منابع عالی ارجاع یا همکاری هستند.

راهنمای تغذیه و فعالیت بدنی برای پیشگیری از سرطان

  • رژیم: در رژیم غذایی روزانه ≥ 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.
  • غذا: مصرف غذاهای پرچرب مانند گوشت قرمز را محدود کنید.
  • غذای فرآوری شده: غلات کامل را به جای غلات و قندهای فرآوری شده یا تصفیه شده انتخاب کنید.
  • مشروبات الکلی: مصرف مشروبات الکلی را به کمتر از یک عدد در روز محدود کنید
  • ورزش بزرگسالان: حداقل 5 روز در هفته حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسطی داشته باشید.
  • کودکان و نوجوانان: حداقل 5 روز در هفته حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشید.
  • کنترل وزن:  کالری دریافتی را با مصرف کالری متعادل کنید.
  • با رعایت رژیم غذایی و دستورالعمل های ورزش، وزن خود را در محدوده ی سلامت نگه دارید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *