آموزش, پیشگیری

بررسی ابعاد پیشگیری اولیه و کاهش خطر ابتلا به سرطان

Cancer Prevention copy

پیشگیری اولیه و کاهش خطر

پیشگیری از سرطان از طریق روش های اولیه، ثانویه و ثالثی انجام می شود. پیشگیری اولیه از سرطان از طریق دو مکانیسم به دست می آید: ارتقای سلامت و تندرستی و کاهش خطرات شناخته شده برای کمک به توسعه سرطان. هدف پیشگیری اولیه معکوس کردن یا مهار فرآیند سرطان زایی از طریق تغییرات در رژیم غذایی یا محیط بیمار یا از طریق مکانیسم های دارویی است. نمونه‌هایی از پیشگیری اولیه شامل مداخلات ترک سیگار و شیمی‌پروفیلاکسی(شیمی‌پیشگیری یا کموپروفیلاکسی به تجویز دارو به منظور پیشگیری از بیماری یا عفونت اشاره دارد. به عنوان مثال، آنتی بیوتیک ها ممکن است برای بیماران مبتلا به اختلالات عملکرد سیستم ایمنی برای جلوگیری از عفونت های باکتریایی تجویز شود) در زنان در معرض خطر بالای سرطان سینه است.
پیشگیری ثانویه سرطان شامل غربالگری و تشخیص زودهنگام است. به طور کلی، غربالگری سرطان به بررسی وجود بیماری در جمعیت های در معرض خطر اشاره دارد و تشخیص زودهنگام به عنوان آزمایش سرطان در زمانی که هیچ علامتی وجود ندارد تعریف می شود. پیشگیری ثانویه به دنبال تشخیص سرطان در اولین مرحله ممکن است، زمانی که احتمال درمان موفقیت آمیز بیماری وجود دارد.
پیشگیری ثالث سرطان، برای افرادی که قبلاً بدخیمی تشخیص داده شده است اما اکنون کاندید غربالگری و تشخیص زودهنگام بدخیمی های ثانویه هستند اعمال می شود.

 

منبع: سایت جهانی سرطان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *