آموزش, سرطان تخمدان

آگاهی رسانی سرطان تخمدان

سرطان تخمدان

سرطان تخمدان چیست؟

سرطان تخمدان زمانی شروع می‌شود که سلول‌های غیرطبیعی در داخل و اطراف تخمدان و لوله‌های فالوپ رشد کرده و به‌طور کنترل نشده تقسیم می‌شوند و یک تومور سرطانی (بدخیم) تشکیل می‌دهند. سلول های سرطانی در بافت های اطراف رشد می کنند و می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. انواع مختلفی از سرطان تخمدان وجود دارد و نوع سرطان بستگی به نوع سلول و بافتی دارد که سرطان در آن شروع می شود. از آنجایی که علائم شایع و اشتباه تشخیص داده می شوند، سرطان تخمدان اغلب دیر تشخیص داده می شود. هر چه سرطان تخمدان زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان تر است. درمان سرطان تخمدان به نوع، مرحله و درجه سرطانی که شما تشخیص داده اید بستگی دارد، اما هر چه سرطان زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان تر است.

غربالگری تخمدان برای همه ی افراد سالم در سطح جامعه انجام میشود. خانم ها نباید دچار استرس شوند چرا که غربالگری مختص بانوان سالم می باشد. در نهایت اگر شخصی با علائم اولیه به پزشک مراجعه نماید روند درمان با هزینه ی بسیار ناچیز و با سرعت بسیار سریع صورت خواهد گرفت. اگر بر اساس علائم و/یا معاینه فیزیکی غیرطبیعی مشکوک به سرطان تخمدان باشیم، معمولاً آزمایش‌های تصویربرداری از شکم و لگن به عنوان گام اولیه در ارزیابی توصیه می‌شود. آزمایشات تصویربرداری ممکن است شامل سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) باشد. که به تشخیص پزشک متخصص درخواست می شود.

بهترین ابزار غربالگری سرطان تخمدان چیست؟

  • تومور مارکر CA 125.
  • سونوگرافی لگن.
  • سونوگرافی ترکیبی CA 125 و لگن.

تخمدان

تخمدان چیست؟

تخمدان ها دو غده کوچک هستند که بخشی از دستگاه تناسلی زنانه را تشکیل می دهند که از واژن، دهانه رحم، رحم (رحم) و لوله های فالوپ نیز تشکیل شده است. تخمدان ها دو وظیفه اصلی دارند:

  • تخم‌ها را برای تولید مثل تولید، ذخیره و رها میکند
  • هورمون های جنسی زنانه استروژن و پروژسترون را تولید می کند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان هستند؟

سرطان تخمدان با  افزایش سن شیوع بیشتری خواهد داشت. این بیماری عوامل خطر خاصی دارد. عوامل خطر شامل داشتن سابقه خانوادگی (حدود 20 درصد موارد سرطان تخمدان علت ارثی دارند. این بدان معنی است که یک نقص ژنتیکی (که گاهی جهش یا تغییر نامیده می شود) از یک یا هر دو والدین به ارث رسیده است) سرطان تخمدان یا سینه، جهش های ژنتیکی خاص و باردار نبودن است. زنانی که پس از یائسگی از درمان جایگزینی هورمون (HRT) استفاده کرده اند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.

علائم سرطان تخمدان را بشناسید

با درک علائم سرطان تخمدان و شناخت علائم آن، می توانید اقدامات پیشگیرانه ای در جهت تشخیص و درمان زودهنگام بردارید. اگر دچار نگرانی یا متوجه علائم مداوم یا غیرعادی شدیم، حتما به پزشک برای مشاوره ی تخصصی مراجعه کنیم. تشخیص زودهنگام زندگی ما را نجات خواهدا داد.

علائم اصلی سرطان تخمدان چیست؟

چهار علامت اصلی سرطان تخمدان وجود دارد:

  • نفخ مداوم
  • مشکل در خوردن یا احساس سیری سریعتر
  • نیاز به دفع مکرر یا فوری
  • درد در اطراف شکم تا قسمت های بالای ران

علائم سرطان تخمدان

این علائم می توانند علائم بیماری های دیگر مانند سندرم روده تحریک پذیر، کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک باشند. اگر این علائم را تجربه می کنید، لزوماً به این معنی نیست که سرطان تخمدان دارید.

منبع: Ovarian cancer Action

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *