ایمونوتراپی, هوش مصنوعی در سرطان

استفاده از هوش مصنوعی در ایمونوتراپی

ارتباط هوش مصنوعی و درمان سرطان

دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی میتوانند تخمین بزنند، که آیا این روش درمانی برای این بیمار خاص کاربرد مناسبی دارد یا خیر. همچنین میتوانند با استفاده از اطلاعات انواع سرطان ها و اینکه چه فاکتورهایی ماه ها پیش از بروز سرطان، در خون این افراد وجود دارد، سرطان را پیش بینی کنند. نوع جدیدی از درمان که ایمونوتراپی نام دارد پیشرفت بسیاری در بهبود بیماران مبتلا به سرطان داشته است. بنابراین محققان در تلاش هستند که با کمک هوش مصنوعی و با استفاده از مشخصات ژنتیکی و شرایط خاص بیماری هر فرد با ضریب اطمینان بالاتری از این روش درمانی استفاده کنند. این روش درمانی با کاهش هزینه ها و ایجاد امید در بیماران میتواند گام بزرگی در درمان سرطان باشد.

مطالعه جدید نوع متفاوتی از هوش مصنوعی را شرح می دهد، که بر اساس ویژگی های خاص بالینی از جمله سن بیمار، نوع سرطان، سابقه درمان سیستمیک، سطح آلبومین خون، نسبت نوتروفیل خون به لنفوسیت و نشانگر التهاب که به طور معمول از بیماران جمع آوری می شود، میتواند راه های درمان، میزان دوز دارو و عوامل موثر دیگر برای دستیابی به بهترین روش درمان را پیش بینی کند.  این مدل همچنین تاثیر و نوع جهش تومور را در نظر می گیرد که از طریق پانل های توالی یابی ارزیابی می شود. این روش درمانی قبل از ورود هر نوع دارو یا درمان خاصی میتواند با الگوهای از پیش تعریف شده و با استفاده از اطلاعات بیماران قبلی تاثیر دارو یا شیوه ی درمانی را آزمون و خطا کند. در نهایت نوع درمان برای هر فرد به طور اختصاصی و با ضریب اطمینان بالا انتخاب خواهد شد.

این مدل درمانی به طور دقیق احتمال پاسخ بیمار به سیستم درمانی ایمونوتراپی و مدت زمان دوام درمان در بدن بیمار را پیش بینی می کند. اگرچه میتواند با برسی ژنتیکی بیمار و روند بهبود حتی عود مجدد بیماری را تخمین بزند. تحقیقات اخیر به‌طور قابل‌توجهی نشان می دهد، این مدل می‌تواند بیمارانی با میزان جهش های توموری کم را نیز شناسایی کند که می‌توانند به طور موثر با ایمونوتراپی درمان شوند.

محققان خاطرنشان کردند که مطالعات آینده‌نگر بزرگ‌تری برای ارزیابی بیشتر مدل هوش مصنوعی در محیط‌های بالینی مورد نیاز است. آنها مدل هوش مصنوعی خود را به نام امتیاز ایمنی درمانی مبتنی بر رگرسیون لجستیک (LORIS) به صورت عمومی در https://loris.ccr.cancer.gov در دسترس قرار داده اند.

منبع: NCI news

3 دیدگاه برای مطلب “استفاده از هوش مصنوعی در ایمونوتراپی

  1. ناصر امینی گفت:

    با سلام و ادب از مطالب آموزنده شما سپاسگزاریم

  2. ناصر امینی گفت:

    با سلام از مطالب آموزنده شما سپاسگزاریم

    1. solmaz garousi گفت:

      درود بر شما سپاس از همراهی شما، سلامت و پایدار باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *