آموزش

شایع ترین فوبیا در دوره سالمندی و درمان قطعی آن

Panic Disorder Agoraphobia

امروزه ترس ها و فوبیا های زیادی وجود دارند که میتوانند افراد سالخورده را مورد هدف قرار دهند. ولی یکی از این فوبیا ها میتواند بیشترین صدمه را به زندگی روزمره سالمندان وارد سازد و آن ها را از انجام برخی فعالیت ها بازدارد. آگورافوبیا میتواند از شما یک سالمند غیراجتماعی و خانه نشین بسازد. برای آشنایی هرچه بیشتر و بهتر پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید.

آگورافوبیا یا ترس از مکان های شلوغ، چگونه در زندگی سالمندان اختلال ایجاد میکند؟

این فوبیا اسامی زیادی دارد، مانند بازارهراسی، برزن هراسی و یا گذرهراسی؛ اما شاید بهترین کلمه ای که این ترس را بیان میکند آگورافوبیا باشد. آگورافوبیا ترس از گرفتار شدن در مکانی است که در صورت بروز شرایط اضطراری نمی توانید از آن فرار کنید. برخلاف تفکر عامه، این ترس همیشه در فضا های تنگ و سرپوشیده اتفاق نمی افتد. آگورافوبیا می تواند زمانی رخ دهد که شما در جمع هستید، در صف ایستاده اید یا در یک رستوران هستید. آگورافوبیا در واقع یکی از شایع ترین فوبیا در افراد مسن است.

آگورافوبیا یک اختلال اضطرابی محسوب می شود و غالبا در افراد مبتلا به اختلالات هراس رخ می دهد، اما همیشه اینطور نیست. آگورافوبیا در افراد مسن می تواند پس از یک حادثه آسیب زا ظاهر شود و همیشه با یک اختلال روانشناختی همزمان همراه نیست؛ البته یادآوری این نکته مهم است که ممکن است آن حادثه آسیب زا برای یک سالمند یک رویداد آسیب زا باشد، ولی برای بزرگسالان و جوانان آسیب زا نباشد.

چهار مهارت مقابله ای  و درمان قطعی آگورافوبیا در سالمندان

  • مدیریت ترس

مدیریت آگورافوبیا می تواند ترسناک و پیچیده باشد. اگر از خروج از خانه می ترسید، برای مقابله با این شرایط باید با برخی از ترس های خود روبرو شوید. یکی از اولین گام های یادگیری مهارت های مقابله با آگورافوبیا این است که خود را آموزش دهید. یک روانشناس می تواند اطلاعات بیشتری در مورد این بیماری به شما ارائه دهد و به شما در آگاهی از علائم و عوامل محرک کمک کند. البته این موضوع مهم است که بدانید چه چیزی علائم شما را مانند یک جرقه زدن افزایش میدهد تا بتوانید طرحی برای مدیریت این مشکل پیدا کنید.

  • روان درمانی

روان درمانی اغلب برای درمان افراد مبتلا به آگورافوبیا استفاده می شود و میتواند یک درمان قطعی محسوب شود. در طول درمان، شما به احتمال زیاد در مورد تحمل علائم اضطراب و اقدامات لازم برای کاهش آنها صحبت خواهید کرد. هنگامی که یاد می گیرید چگونه اضطراب خود را مدیریت کنید، می توانید در شرایط استرس زا بمانید تا زمانی که وحشت شما فروکش کند.

قرار گرفتن تدریجی در موقعیتی هایی که باعث ترس شما می شود میتواند  در نهایت به شما کمک کند و ممکن است با درک امنیت خود در این موقعیت ها، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید. شما همچنین در مورد ترس های خود در طول درمان صحبت خواهید کرد. اگرچه بروز نگرانی های شما می تواند شما را آسیب پذیر کند، اما یک درمانگر خوب نگرانی های شما را می شنود. ممکن است متوجه شوید که در واقع راه های منطقی و واقعی برای مبارزه با افکار محدود کننده وجود دارد.

  • ریلکسیشن

یادگیری مهارت های آرامش بخش نیز می تواند به شما در مدیریت علائم کمک کند. مدیتیشن، یوگا، تنفس شکمی و تجسم موارد مثبت می تواند به شما کمک کند تا زمانی که احساس وحشت می کنید ثابت بمانید و جلوی علائم را بگیرید. مراجعه کنندگان اهمیت تمرین این روش ها را هنگامی احساس می کنند که دیگر احساس نگرانی نمیکنند، بنابراین راحت هستند و می توانند از آنها در شرایط تحریک کننده استفاده کنند.

  • سلامت جسمانی

مراقبت از سلامت جسمی نیز می تواند به کاهش اضطراب عمومی کمک کند. ورزش منظم، تغذیه سالم و اجتناب از الکل و کافئین می تواند مواد شیمیایی تقویت کننده خلق و خو را تقویت کند که باعث ایجاد تعادل می شود. خواب کافی برای همه، به ویژه افراد مسن بسیار مهم است. افراد زیادی در مورد داشتن خواب مناسب با عوامل زیادی روبرو هستند. روانشناسان می توانند به شما کمک کنند تا مشکلات مربوط به مراقبت از سلامت جسمی را شناسایی کرده و بر روی توسعه راه حل های واقع بینانه برای ارتقاء سلامتی و رفاه کار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *