آموزش

میکروبیوم چیست؟

قالب عکس مقاله

آگاهی کافی از شرایط فیزیکی و شناخت بدن هر فرد میتواند در حفظ سلامتی وی راهنمای ویژه ای باشد. با توجه به مطالعات انجام شده در مرکز بین المللی بیوتکنولوژی، میکروبیوم انسان از گروه های مختلفی از باکتری ها و ویروس ها و قارچ ها تشکیل شده است، میکروبیوم ها از نظر ساختار ژنتیکی پیچیده هستند، و در نقاط مختلف بدن عملکرد خاصی دارند. در سال‌های اخیر درک ما از میکروبیوم انسان (ژنوم همه میکروب‌های ما) وسعت شگفت انگیزی پیدا کرده است. پیشرفت‌ها در فن‌آوری‌های توالی‌یابی ژنوم و آنالیز متاژنومی (مطالعه ژنتیکی ژنوم‌هایی که مستقیماً از نمونه‌های محیطی گرفته شده است) دانشمندان را قادر به مطالعه این میکروب‌ها و عملکرد آنها و تحقیق در مورد تعاملات میکروبیوم-میزبان در سلامت و بیماری کرده است.

کافیه بشنوی، همه چیز اینجاست!

پادکست : میکروبیوم چیست؟

میکروبیوم انسان حدود 100 تریلیون میکروب دارد که عمده آنها در روده ما زندگی می کنند. در مجموع، در طول 350 سال گذشته، ما متوجه شده‌ایم که میکروبیوم انسان از جوامع میکروبی متمایز در مکان‌های مختلف بدن تشکیل شده است، و این زیستگاه‌های مختلف بدن، جایگاه‌هایی را برای گونه‌های مختلف باکتریایی فراهم می‌کنند. جالب توجه این است که بدانیم مقدار و نوع باکتری در قسمت های مختلف بدن متفاوت می باشند، و با کارایی هر ارگان از بدن ما ارتباط مستقیم دارند، برای مثال این باکتری ها در روده برای هضم نهایی و جذب بهتر مواد مغذی به روده کمک می کنند. این میکروبیوم یک مسافر ساکت نیست، بلکه متابولیت های آن ممکن است ایمنی را تقویت کنند، متابولیسم میزبان را تغییر دهند یا از عفونت توسط عوامل بیماریزا جلوگیری کنند.

میکروبیوم روده

میکروبیوم انسان نقش مهمی در کنترل مکانیسم های حیاتی هموستاتیک در بدن ایفا می کند. اینها شامل افزایش متابولیسم، مقاومت در برابر عفونت و التهاب، پیشگیری از خودایمنی و همچنین تأثیر بر محور روده-مغز است.

میکروبیوم چگونه تشکیل می شود؟

نوزادان تازه متولد شده اولین میکروبیوم خود را در هنگام تولد از مادر دریافت می کنند. در طول این سفر، یک نوزاد تازه متولد شده کاملاً با باکتری پوشیده می شود و میکروبیومی کاملاً جدید به او می دهد.

چه چیزی میکروبیوم را بهبود می بخشد؟

چگونه می توانید میکروبیوم سالم را بهبود و حفظ کنید؟ رعایت یک رژیم غذایی سالم می تواند به بهبود میکروبیوم های شما کمک کند. این به معنای برنامه ریزی برای داشتن وعده های غذایی با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و فیبر است. فیبر از رشد بسیاری از گونه های مفید در روده حمایت می کند.

چه عواملی بر میکروبیوم ما تأثیر می گذارد؟

چندین عامل درونی و بیرونی وجود دارد که می‌تواند بر ترکیب باکتری‌های روده تأثیر بگذارد و در نهایت بر سلامتی تأثیر بگذارد.

  • روش زایمان در بدو تولد …
  • تغذیه نوزاد. …
  • ژنتیک. …
  • عفونت ها …
  • داروها …
  • رژیم غذایی. …

باید توجه داشتیم باشیم که برخی آنتی بیوتیک ها منجر به از بین رفتن باکتری های مفید بدن ما می شوند. پس استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها میتواند میکروبیوم طبیعی بدن را به خطر انداخته و در نتیجه برای بدست آودن سلامت خود مجبور به مصرف داروهای مختلفی شویم.

ماست، یک محصول لبنی تخمیر شده حاوی انواع باکتری های پروبیوتیک، که در تحقیقات به اثبات رسیده با کاهش نشانگرهای التهاب و کاهش وزن مرتبط است. مطالعات نشان دادند که مصرف منظم ماست در تعادل انرژی و یا هموستاز انرژی نقش دارد که به نوبه خود وزن بدن را کنترل می کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

منابع:   BMJ journals & Thieme

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *