آموزش, سرطان پانکراس

غربالگری افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده

پیش بینی سرطان پانکراس

 سرطان پانکراس یکی از سرطان های شایع می باشد که تا به امروز تشخیص زودهنگام برای این بیماری وجود نداشت و متاسفانه زمانی از وجود آن آگاه می شدیم، که سرطان به مراحل پیشرفته خود رسیده بود. اما خبر خوب این است که بر اساس یک مطالعه جدید که در موسسه بین المللی سرطان، برای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان لوزالمعده هستند، صورت گرفته است.در این مطالعات گسترده به این نتیجه رسیدند که آزمایش‌های تصویربرداری منظم برای نظارت بر پانکراس ممکن است به تشخیص بیماری در مراحل اولیه‌تر از زمانی که سرطان لوزالمعده معمولاً در جمعیت عمومی تشخیص داده می‌شد، کمک کند. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که تشخیص زودهنگام سرطان لوزالمعده از طریق این نوع نظارت ممکن است به افراد در معرض خطر کمک کند تا نسبت به بیماران مشابه در جمعیت عمومی که در معرض خطر بالای این بیماری نیستند، عمر طولانی‌تری داشته باشند.

در این مطالعه، حدود 1700 نفر در معرض خطر بالای سرطان لوزالمعده تحت آزمایش های تصویربرداری سالانه برای بررسی علائم این بیماری قرار گرفتند. هر شرکت کننده در مطالعه سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده یا تغییرات ژنتیکی ارثی مرتبط با افزایش خطر سرطان داشت. نتیجه نشان داد که گروه بیمارانی که تحت نظارت برنامه غربالگری قرار داشت میزان بقای بالاتری را، نسبت به گروه دوم که تحت نظارت نبودند و درمان های ویژه و متناسب با شرایط بیماری خود را دریافت نکرده بودند، تجربه کردند.

این بیماری که درمان آن در گذشته بسیار سخت بود، با تشخیص زودهنگام، نظارت ویژه و درمان ویژه ی هر شخص میتواند امید را در دل تمامی بیماران و پزشکان دلسوز زنده نگه دارد.

خطر ابتلا به سرطان پانکراس در چه کسانی بیشتر است؟
خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده در افرادی که والدین، خواهر و برادر یا فرزندانشان به این بیماری مبتلا شده اند، به ویژه در سنین پایین، و در افرادی که هر یک از 10 جهش ژنتیکی، از جمله جهش در ژن BRCA2 را دارند، بیشتر است.

علت شماره 1 سرطان پانکراس چیست؟

سیگار کشیدن، دیابت، پانکراتیت مزمن یا التهاب لوزالمعده، سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده و برخی از سندرم های ژنتیکی همگی از عوامل خطر شناخته شده هستند. اضافه وزن نیز ممکن است یکی از عوامل موثر باشد.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استرس با تحریک ترشح هورمون‌های «جنگ یا گریز»، پیشرفت سرطان پانکراس را تسریع می‌کند. بتا بلوکرها، داروهایی که معمولاً استفاده می‌شوند و این هورمون‌ها را مهار می‌کنند، میتوانند منجر به افزایش بقا گردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *