آیا سرطان روی میل جنسی شما تأثیر می گذارد؟
ممکن است هیچ تغییری در بدن بیماران مبتلا به بیماری سرطان به وجود نیاید. اما ممکن است، این عزیزان متوجه شوند که سرطان ظاهر بدنشان را تغییر داده است و منجر به تغییر احساس آنها نسبت به بدن و میزان میل جنسی شود. برخی از افراد علاقه خود را به رابطه جنسی از دست می دهند و احساس خستگی زیادی می کنند. اما برخی افراد می گویند که بیشتر از حد معمول می خواهند رابطه جنسی داشته باشند. پس تاثیرات در افراد مختلف متفاوت می باشد.
سرطان سینه چه تاثیری بر میل جنسی دارد؟
نگرانی در ارتباط با برقراری رابطه جنسی سالم یک نیاز مهم می باشد، که در میان بازماندگان سرطان سینه (BC) کاملا بدون توجه مانده و اثرات منفی قابلتوجهی بر کیفیت زندگی دارد. بسیاری از افراد ماه ها پس از پایان درمان سرطان سینه، به دلایل فیزیکی یا عاطفی (یا هر دو) میل جنسی خود را از دست می دهند. معمولاً این علائم شامل کاهش میل جنسی، اختلالات برانگیختگی، مشکلات روحی و روانی، دیسپارونی(آمیزش جنسی دردناک)، احساس درد نوک پستان و ضعف بدنی است.
آیا بعد از سرطان سینه افراد می توانند به شرایط قبلی خود بازگردند؟
اکثر مردم پس از تکمیل دوره درمان سرطان سینه کیفیت زندگی خوبی را گزارش می کنند و سلامتی خود را به صورت کامل باز می یابند. با این حال، ممکن است برخی افراد عوارض جانبی طولانی مدت داشته باشند، یا عوارض جانبی جدیدی ممکن است ماه ها یا حتی سال ها پس از پایان درمان رخ دهد.
آیا شیمی درمانی می تواند بر اندام های خصوصی بیمار تأثیر بگذارد؟
شیمی درمانی می تواند بر بافت واژن تأثیر بگذارد، که ممکن است باعث ایجاد زخم شود. هورمون درمانی (که به آن درمان غدد درون ریز نیز گفته می شود) ممکن است باعث کاهش سطح استروژن شود، که می تواند منجر به علائمی مانند گرگرفتگی، پریودهای نامنظم یا بدون قاعدگی و خشکی واژن شود. بنابراین در طی دوره درمان بیمار مبتلا به سرطان میتواند نیاز به استراحت بسیار بیشتری داشته باشد و بهتر است برای مدت کوتاهی رابطه ی جنسی کمتری برقرار کنند.
تفاوت بین ناتوانی جنسی و کاهش میل جنسی
دکتر ریچارد میلستن، متخصص اورولوژی مستقر در نیوجرسی و یکی از نویسندگان کتاب The Sexual Male می گوید: «ناتوانی جنسی و از دست دادن میل جنسی دو چیز کاملاً مجزا هستند. با این حال، او اضافه میکند که افرادی که ناتوانی جنسی را تجربه میکنند معمولاً در طول زمان کاهش میل جنسی را تجربه میکنند.
سرطان چگونه یک رابطه را تغییر می دهد؟
بیماری سرطان میتواند بر روابط افراد تاثیر بگذارد. فردی که معمولا قوی است، ممکن است مجبور باشد بیشتر به دیگران تکیه کند. روابط پس از اطلاع از ابتلا به بیماری سرطان بیشتر شبیه یک رابطه مراقب/بیمار است تا یک شراکت برابر، در صورتی که باید بدانیم هر دو نفر ممکن است آسیب ببینند. بنابراین بهتر است دوره ی بیماری را به صورت شراکت برابر پیش ببریم تا از این شراکت در همه ی ابعاد منفعت کسب کنیم. گاهی افراد مبتلا به سرطان احساس تنهایی و رهاشدگی دارند، گاهی نیز مراقبین این افراد به علت حجم بالا مسئولیت احساس افسردگی و ناتوانی میکنند. پس فشار بر یک سمت از خانواده میتواند آسیب های جبران ناپذیری داشته باشد. تأثیر درمان سرطان می تواند بر سطح اعتماد به نفس بیمار تأثیر بگذارد.
بنابراین با استفاده از جلسات مشاوره پزشکی، روانشناسی و سکس تراپی میتوانیم به تحکم روابط زناشویی و خانوادگی در روند درمان این بیماری کمک کنیم.