آموزش, دسته بندی نشده, سرطان معده

هلیکوباکتر مجرم اصلی بروز سرطان معده؟؟؟

هلیکوباکتر

هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

بر اساس مطالعات ثبت شده در NCBI، هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) نوعی باکتری است، که معده شما را آلوده می کند. این باکتری می تواند به بافت معده و قسمت اول روده کوچک (اثنی عشر) آسیب برساند. این  عفونت می تواند باعث درد و التهاب شود. هلیکوباکتر باعث التهاب مزمن شده و خطر ابتلا به بیماری زخم اثنی عشر و معده و سرطان معده را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. این عفونت به عنوان یک عامل خطر اصلی برای سرطان معده شناخته شده است. البته باید در نظر گرفته شود با اینکه بیش از 50 درصد از جمعیت جهان به این باکتری آلوده هستند، کمتر از 2 درصد به سرطان معده مبتلا می شوند. بنابراین باد توجه داشت، که عوامل خطر بیشتر (مانند پلی مورفیسم ژنتیکی میزبان و سبک زندگی و همچنین عوامل محیطی و اپی ژنتیکی) نیز ممکن است در بروز آن نقش داشته باشند. 

پزشکان توصیه میکنند، برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده آزمایش هلیکوباکتر در دستور کار غربالگری سرطان معده قرار بگیرد و افراد با انجام داوطلبانه این تست سلامت خود را تصمین نمایند.

علت اصلی عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

باکتری هلیکوباکتر پیلوری معمولاً از طریق تماس مستقیم با بزاق، استفراغ یا مدفوع از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. هلیکوباکتر پیلوری نیز ممکن است، از طریق غذا یا آب آلوده منتقل شود.

اگر آزمایش هلیکوباکتر پیلوری مثبت باشد به چه معناست؟

نتیجه آزمایش مثبت به این معنی است که شما عفونت هلیکوباکتر پیلوری دارید. پزشک شما معمولا یک یا چند آنتی بیوتیک برای درمان عفونت تجویز می کند. اما معمولاً برای تسکین علائم و کمک به بهبود معده از داروهای دیگری استفاده می کنید.

 

آلودگی با هلیکوباکتر

 

آیا زندگی با هلیکوباکتر پیلوری اشکالی ندارد؟

اکثر افراد آلوده به هلیکوباکتر پیلوری هیچ مشکلی ندارند. با این حال، برخی افراد دچار مشکلاتی مانند گاستریت مزمن، زخم معده و به ندرت تومور معده می شوند.

اولین علامت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

برخی از اولین علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری نفخ، معده درد، سردرد، خون در مدفوع، حالت تهوع و مشکلات حرکت روده است. زمانی که شروع به تجربه این علائم بحرانی کردید، باید آزمایش دستگاه گوارش (GI) انجام دهید.

در زمان ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری از چه مواد غذایی پرهیز کنیم؟

غذاهای تند یا اسیدی مانند سیر، خردل و فلفل همگی می توانند تأثیر منفی بر افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری داشته باشند، بنابراین بهتر است از مصرف آنها اجتناب کنید. غذاهای پرچرب، غذاهای چرب مانند گوشت های چرب و غذاهای سرخ شده می توانند هضم را کند کنند و باعث شوند غذاها مدت بیشتری در معده بمانند و علائم این بیماری را بدتر کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *