آموزش, دسته بندی نشده

عود مجدد سرطان

عود مجدد سرطان

عود سرطان چیست؟

 بر اساس تحقیقات مرکز ملی سرطان، هنگامی که علائم و نشانه های سرطان پس از یک دوره بهبودی مجددا باز میگردد، عود تلقی می شود. عود سرطان به این دلیل اتفاق می‌افتد که علی‌رغم بهترین تلاش‌ها برای رهایی از سرطان، سلول‌های سرطانی مقاوم باقی مانده است. این سلول ها می توانند رشد کنند و ممکن است مجددا علائم ایجاد کنند.

 پی بردن به بازگشت سرطان می تواند باعث ایجاد احساس شوک، خشم، غم و ترس شود. اما باید بدانیم اکنون چیزی داریم که قبلاً نداشتیم – تجربه. ما قبلاً با سرطان زندگی کرده ایم و می دانیم که چه انتظاری داریم. همچنین، به یاد داشته باشیم که درمان‌های جدید ممکن است از زمان اولین تشخیص بهبود یافته باشند. داروها یا روش های جدید ممکن است به درمان یا مدیریت عوارض جانبی کمک کند. در برخی موارد، درمان های بهبود یافته به تبدیل سرطان به یک بیماری مزمن کمک کرده است که افراد می توانند آن را مدیریت کنند و سال ها با آن زندگی کنند.

مرحله بندی سرطان راجعه

برای تشخیص نوع عود سرطان، آزمایشاتی که در اولین تشخیص سرطان انجام داده‌ایم تکرار خواهند شد، مانند آزمایش‌های آزمایشگاهی و روش‌های تشخیص دیگر مانند تصویربرداری. این آزمایشات به تعیین محل بازگشت سرطان در بدن ما، گسترش آن و میزان فاصله کمک می کند.

انواع سرطان عود کننده

پزشکان سرطان عود کننده را با توجه به محل توسعه و میزان گسترش آن توصیف می کنند. انواع مختلف عود عبارتند از:

  • عود موضعی به این معنی است که سرطان در همان محل سرطان اصلی یا بسیار نزدیک به آن قرار دارد.
  • عود منطقه ای به این معنی است که تومور به غدد لنفاوی یا بافت های نزدیک به سرطان اصلی تبدیل شده است.
  • عود دور به این معنی است که سرطان به اندام ها یا بافت هایی دور از سرطان اصلی گسترش یافته است. هنگامی که سرطان به یک مکان دور از بدن گسترش می یابد، به آن متاستاز یا سرطان متاستاتیک می گویند. وقتی سرطان گسترش می یابد، هنوز همان نوع سرطان است. به عنوان مثال، اگر سرطان روده بزرگ داشتید، ممکن است به کبدتان بازگردد. اما این سرطان هنوز سرطان روده بزرگ نامیده می شود.

درمان سرطان عود کننده

نوع درمانی که برای سرطان عودکننده دارید به نوع سرطان و میزان گسترش آن بستگی دارد. برای اطلاع از درمان‌هایی که ممکن است برای درمان سرطان عودکننده استفاده می کنند، باید با پزشک مشورت بشود.

 

چگونه از عود سرطان جلوگیری کنیم؟

  • رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و لوبیا داشته باشیم(با توجه به توصیه پزشک).
  • بیش از هر زمان دیگری، ترک سیگار مهم است.
  • بدن را از آفتاب بپوشانیم.
  • اطلاعات صحیح از اینکه آیا سرطان ما ارثی است یا خیر.
  • از طریق چکاپ و آزمایشات تخصصی سرطان از وضعیت بدن خود آگاه باشیم.
  • با مشورت پزشک فعالیت فیزیکی مناسب با شرایط بدنی خود را در برنامه روزانه قرار دهیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *