ماه آگاهی از سرطان پستان
این ماه چیزی بیشتر از روبان های صورتی است. در حالی که برخی احساس الهام میکنند، بسیاری از افرادی که مبتلا به سرطان پستان هستند، احساس میکنند که این ماه تجربه آنها با این بیماری را نادیده میگیرد.
ماه آگاهی از سرطان پستان چیست؟
ماه آگاهی از سرطان پستان یک کمپین بین المللی بهداشتی است که هر ماه اکتبر برگزار می شود. هدف این ماه ترویج غربالگری و پیشگیری از این بیماری است که 2.3 میلیون زن در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. این ماه که بیشتر به خاطر رنگ تم صورتی خود شناخته شده است، دارای تعدادی کمپین و برنامه است، که توسط گروه هایی از سازمان های مدافع سرطان سینه گرفته تا سازمان های محلی و خرده فروشان عمده انجام می شود.
با هدف:
- حمایت از افراد مبتلا به سرطان پستان، از جمله مبتلایان به سرطان پستان متاستاتیک
- آموزش افراد در مورد عوامل خطر سرطان سینه
- تشویق زنان به انجام غربالگری منظم سرطان سینه از سن 40 سالگی یا زودتر، بسته به خطر ابتلا به سرطان پستان شخصی
- جمع آوری کمک های مالی برای تحقیقات سرطان سینه
موسسات خاصی در جهت آگاهی رسانی عموم مردم در شناخت بهتر این سرطان و بدست آوردن اطلاعات صحیح، بدون ترس و اجبار قدم برداشته اند، برای ما افتخاری است، که موسسه خیریه مهرسهیلا به صورت منظم و کاملا رایگان این آموزش ضروری را در اختیار عموم جامعه قرار می دهد. و تاکنون 1501 بانو در طرح آموزش سلامت خانم ها شرکت نموده اند.
غربالگری چیست؟
غربالگری به دنبال نشانه های بیماری مانند سرطان پستان، قبل از بروز علائم است. هدف از آزمایشهای غربالگری، یافتن سرطان در مراحل اولیه است، که میتوان آن را راحت تر و با هزینه کمتر درمان کرد. گاهی اوقات آزمایش غربالگری سرطانی را پیدا می کند، که بسیار کوچک یا بسیار کند رشد می کند. بعید است که این سرطان ها باعث مرگ یا بیماری در طول زندگی فرد شوند.
دانشمندان در تلاشند تا بهتر بفهمند کدام افراد بیشتر در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند. به عنوان مثال، آنها به سن فرد، سابقه خانوادگی و مواجهه های خاص در طول زندگی خود نگاه می کنند. این اطلاعات به پزشکان کمک میکند تا توصیه کنند، چه کسانی باید از نظر سرطان غربالگری شوند، از کدام آزمایشهای غربالگری باید استفاده شود و این آزمایشها چند وقت یکبار باید انجام شوند.
مهم است به خاطر داشته باشید که اگر پزشک شما آزمایش غربالگری را پیشنهاد کند، لزوماً فکر نمی کند که شما سرطان دارید.
آزمایش های غربالگری زمانی انجام می شود که فرد علائم سرطان نداشته باشد. زنانی که دارای سابقه خانوادگی قوی یا سابقه شخصی سرطان یا سایر عوامل خطر هستند نیز ممکن است آزمایش ژنتیکی دریافت کنند. اگر نتیجه آزمایش غربالگری غیرطبیعی باشد، ممکن است فرد نیاز به انجام آزمایشات بیشتری داشته باشد تا مشخص شود آیا سرطان دارد یا خیر. اینها به جای تست های غربالگری، تست های تشخیصی نامیده می شوند.