آموزش, دسته بندی نشده, نورواندوکرین

روش های درمانی جدید تومورهای نورو اندوکرین 2024

تومور نورواندوکرین

ماه آبان جهت اطلاع رسانی جهانی برای تومورهای نورو اندوکرین انتخاب شده، تا بتوانیم آگاهی اجتماعی در ارتباط با این موضوع را افزایش داده و کوشش کنیم روند درمان را برای بیماران مبتلا به این سرطان آسان تر نماییم، کنار خانواده های آن ها قرار بگیریم و آن ها را حمایت کنیم، در نهایت با جمع آوری کمک های خیر در راستای تامین کمک هزینه های این بیماری و تحقیق و پژوهش برای ابداع درمان های نوین قدم های استواری برداریم.

تومورهای نورواندوکرین (NETs) از سلول های عصبی غدد درون ریز در سیستم های غدد درون ریز منتشر منشاء می گیرند. NET ها با ویژگی های بافت شناسی مشخص و نمایه های ایمنی تشخیص داده می شوند. تومورهای عصبی غدد درون ریز (NETs) در مکان های آناتومیک متنوعی ایجاد می شوند و به طور کلاسیک با علائم ناشی از ترشح هورمون ها یا پپتیدهای وازواکتیو (نوعی هورمون) در گردش خون سیستمیک همراه هستند. طبقه بندی اخیر WHO در سال 2010 برای NET های گوارشی، سیستم درجه بندی را بر اساس شمارش میتوز و شاخص تکثیر Ki-67 معرفی می کند. NET های گوارشی به عنوان NET درجه 1، NET درجه 2 و کارسینوم عصبی غدد (NET درجه 3) طبقه بندی می شوند.

کارگروه NET کمیته راهبری انستیتوی ملی سرطان GI یک جلسه برنامه ریزی کارآزمایی های بالینی را برای شناسایی نیازهای کلیدی برآورده نشده، ایجاد نقاط پایانی مناسب مطالعه، استانداردسازی معیارهای گنجاندن کارآزمایی بالینی، و تدوین اولویت ها برای مطالعات NET آینده تشکیل داد. تا بتوان راه کارهای جدید و موثرتری برای درمان این بیماری ارائه داد. با توجه به مرحله بیماری راه درمانی متفاوت می باشد. برای مثال برداشتن تومور به وسیله جراحی تخصصی در مراحل اولیه بیماری و قبل از متاستاز و انتشار به بافت های مجاور، یکی از راه های درمانی می باشد. با این حال، بسیاری از بیماران ممکن است با وجود تخلیه کامل تومور، دچار عود بیماری شوند.

درمان های جدید برای سرطان عصبی غدد درون ریز در سال 2024 چیست؟

بنیاد تحقیقات تومور عصبی غدد درون ریز هیجان زده است که به روز رسانی مهمی را در زمینه درمان تومور نورواندوکرین (NET) به اشتراک بگذارد. در 6 آگوست 2024، Exelixis اعلام کرد که سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برنامه دارویی جدید مکمل آنها (sNDA) برای کابوزانتینیب ( کابوزاتینیب (نام تجاری: کومتریک) یکی از داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی سرطان است که در ترکیب با داروهای مختلفی از جمله نیوولوماب (اپدیوو) در درمان سرطان های تیروئید، کلیه و کبد کاربرد دارد.) را پذیرفته است. این دارو میتواند به بهبود بیماران مبتلا به تومور نورواندوکرین کمک شایانی نماید، همچنین از عود مجدد آن جلوگیری می نماید.

روش های درمانی جدید تومورهای نورو اندوکرین 2024

  1. شیوع بالای بیان گیرنده سوماتواستاتین در بین NET ها منطق درمان هدفمند گیرنده پپتیدی را به عنوان یک روش درمانی در بیماران مبتلا به بیماری غیرقابل عمل یا متاستاتیک فراهم می کند. پرتوزاترین پرتودرمانی مورد استفاده برای پرتودرمانی هدفمند در NET ها هستند، که از نظر ذرات ساطع شده، انرژی ذرات و نفوذ بافت با یکدیگر متفاوت هستند. این ترکیبات نشاندارشده فعالیت امیدوارکننده‌ای را در بیماران مبتلا به NET نشان داده‌اند.
  2. ویژگی های بالینی منحصر به فرد NET ها چالش های خاصی را برای طراحی و تکمیل موفقیت آمیز کارآزمایی های بالینی ایجاد می کند. از جمله این چالش‌ها می‌توان به انتخاب نقاط پایانی مناسب، استفاده از روش‌های تصویربرداری تکرارپذیر، و ادغام نشانگرهای زیستی اشاره کرد. تعدادی از عوامل سیستمیک اخیراً برای درمان NET های پیشرفته مورد ارزیابی قرار گرفته اند. یکی دیگر از امیدوارکننده‌ترین درمان‌ها آنالوگ‌های سوماتواستاتین، تموزولوماید، مهارکننده‌های مسیر فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و مهارکننده‌های راپامایسین (mTOR) در پستانداران می باشد.
  3. در راستای تشخیص زودهنگام ادغام نشانگرهای زیستی اندازه گیری کروموگرانین A پلاسما باید در کارآزمایی های بالینی آینده نگر گنجانده شود. هر دو سطح کروموگرانین A پلاسما و اسید 5-هیدروکسی اندولاستیک ادرار 24 ساعته در مطالعات قبلی NET به عنوان نشانگرهای جایگزین پاسخ ارزیابی شده اند. این روش تشخیصی بسیار دقیق بوده و به پزشکان در درمان سریعتر و مطمئن تر کمک می نماید.
  4. هم چنین باید در نظر گرفته شود که برای ملاحظات تصویربرداری، تصویربرداری مقطعی آناتومیک شکم باید با توموگرافی کامپیوتری چند فازی یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی انجام شود. بنابراین نتیجه به دست آمده از صحت بالاتری برخوردار می باشد.

روش های درمانی اخیر به صورت کاملا شخصی سازی شده و با توجه به ژنتیک تومور، سابقه بیماری های زمینه ای فرد مبتلا، سن، مرحله بیماری و با در نظر گرفتن عود مجدد بیماری صورت میپذیرد تا بتواند طول عمر بیماران مبتلا به سرطان را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *