سرطان کودکان چیست؟
بر اساس مطالعات انجام شده در موسسه تحقیقات سرطان انگلستان، سرطان زمانی به وجود می آید که سلولهای غیرطبیعی به روشی کنترل نشده تقسیم میشوند. برخی از سرطان ها ممکن است به بافت های دیگر انتقال پیدا نموده، یا در قسمت های دورتر بدن نسبت به محل ایجاد سرطان گسترش پیدا کنند که در این حالت میگوییم متاستاز صورت گرفته است. سرطان کودکان بسیار کمتر از سرطان بزرگسالان است. سرطان های کودکان جزو دسته بندی سرطان های نادر قرار میگیرد. شایع ترین انواع سرطان دوران کودکی عبارتند از: سرطان خون، تومورهای مغز و نخاع، لنفوم، نوروبلاستوما، تومور ویلمز (نوعی سرطان کلیه)، رتینوبلاستوما، و سرطان های استخوان و بافت نرم، که با عنوان سرطان کودکان نیز نام میگیرند.
سرطان دوران کودکی از چه سنی شروع می شود؟
سرطان دوران کودکی یا اطفال گروهی از سرطان ها را توصیف می کند که کودکان (نوزادان تا سن 14 سالگی) و نوجوانان (سن 15 تا 19 سالگی) را درگیر می کند. سرطان دوران کودکی شایع نیست، اما زمانی که این اتفاق می افتد، و کودک به این بیماری مبتلا می شود، زندگی کودک مبتلا به این بیماری، والدین و مراقبان آنها را به طور کلی تحت تاثیر و تغییر قرار خواهد داد.
علائم سرطان کودکان چیست؟
علائم سرطان می تواند بسیار شبیه علائم سایر بیماری ها باشد، و بین کودکان متفاوت است. به یاد داشته باشید که سرطان در کودکان بسیار نادر است. پس با توجه به آگاهی به دست آمده از این مطلب علمی نباید با مشاهده این علائم بترسیم یا به طور قطع این بیماری را به فرزند خود نسبت دهیم، زیرا که این علائم میتوانند شبیه علائم بیماری های دیگری نیز باشند، که باعث گمراهی و ترس ما می شود. بنابراین برای مراجعه به پزشک متخصص عجله میکنیم اما هیچ گونه برچسبی به سلامتی کودک وارد نیست و تا اعلام نتیجه آزمایش باید تنها بر روی سلامت و آرامش کودک خود متمرکز باشیم.
۷ علامت سرطان که نباید نادیده بگیرید
- تب یا عفونت مکرر.
- تغییرات دهان.
- تغییرات پوستی.
- دردی که ماندگار است.
- خستگی مداوم.
- درد معده یا حالت تهوع.
- کاهش وزن بی دلیل.
به خاطر داشته باشیم سرطان های مختلف با تشخیص زودهنگام بسیار ساده تر، کم هزینه تر و در مدت زمان کوتاه تری درمان می شوند.
این آگاهی بسیار ارزشمند می باشد زیرا تشخیص زودهنگام یکی از علت های اصلی درمان کامل سرطان های مختلف می باشد.